top of page

Vyzrálé hovězí maso a jeho výhody

Věděli jste, že hovězí maso potřebuje vyzrát, aby zkřehlo a plně rozvinulo svou chuť? ;-)


Po porážce je u nás maso volně vyvěšeno při teplotě 0 až 2 stupně po dobu ideálně tří týdnů. Vyzrálé maso má typickou vůni, chuť a vzhled. Zráním se zvyšuje vaznost svaloviny a maso nabývá měkčí a křehčí konzistence :-p  Proto jeho příprava trvá mnohem kratší dobu ;-)




20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Vepřové maso

Všechny srdečně zdravíme z našeho statku, po dlouhé době máme opět vepřové, které děláme dohromady s kamarádem Kájou Skutilem z Pilníkova. Maso bude opět v sáčku po cca 1 - 1,5 kg velkých kusech. Bude

bottom of page