top of page

NOVINKY

30.4.2018

Rádi v létě grilujete? Nebo preferujete rozpálenou pánev a posezení u rodinného stolu? Mrkněte, jak u nás bude vypadat maso, které pro vás již brzy začneme stářet v nové bourárně. Z našeho domácího chovu budeme připravovat až 6 týdnů vyzrálá steaková masa. No není to radost? :-)

10.11.2017

Milí příznivci Našeho hospodářství,

 

rádi bychom vás touto cestou oslovili s nabídkou spolupráce. Neustále pracujeme na tom, abychom posouvali naše možnosti a tvořili společně s vámi dál něco jedinečného. S tím jde ruku v ruce i posilování naší stability skrze rostlinnou výrobu. Ve vzdálenosti do 15 km od našeho statku v Osicích sháníme k obhospodařování ornou půdu a trvalé travní porosty. Máme zájem zejména o pacht (pronájem). Nabízíme pachtovné ve výši minimálně 5500 Kč za hektar orné půdy a 1200 Kč za hektar trvalých travních porostů. Samozřejmě jsme otevření jakémukoliv jednání o výši! Zároveň jsme otevření pachtu i s roční výpovědní lhůtou, abyste si mohli vyzkoušet, zda vám bude náš přístup vyhovovat a zejména mohli dál s vaším majetkem flexibilně nakládat. Naším cílem je hospodařit odpovědně a v souladu s přírodou. Chceme tak zajistit spokojenost majitelům půdy i našemu zvířectvu :-) Věříme, že naším přístupem vám ukážeme, že spolupráce s námi bude pro vás skutečným přínosem.

8.3.2018

Tak, a je to tu! :-)

Po dlouhých přípravách jsme se pustili do výstavby nové moderní budovy, specializované na porcování masa a jeho následné prvotřídní zrání!

Náš cíl je přinášet zákazníkům Našeho hospodářství naprosto špičkovou kvalitu hovězího masa.

Zatím jde vše podle plánu a máme velkou radost, že se s Vámi o tuto radostnou zprávu můžeme podělit. Zároveň věříme, že celkovou kvalitu masa oceníte na talíři :-).. tak a teď zpátky do práce ;-)

26.7.2017

Chcete zažít atmosféru Našeho hospodářství ?

Potřebujete si vyčistit hlavu? Přijeďte tento víkend do Osic a pomožte nám s trháním šťovíku z našeho semenářského porostu vojťěšky! Pro více info se ozvěte na mobil či email 😉

29.6.2017

Hledáme parťáka !

Dostudoval jsi zemědělku? Nebo Tě jen práce v zemědělství baví?  Hledáš práci nebo čekáš na nástup na vysokou školu? A při tom všem bys rád začal sbírat pracovní zkušenosti? Sháníme k sobě šikovného pracovitého člověka, který se chce do práce těšit, má rád zvířata a má kladný vztah k zemědělské technice. Nabízíme rodinnou pohodu, flexibilní domluvu na směnách a spoustu inspirace do budoucího zaměstnání i běžného života. Když všechno poběží na jedničku, možnost zůstat na brigádě dlouhodobě. Více informací na níže uvedených kontaktech.

22.6.2017

Máme nový přírůstek !

Je nám milou povinností se s vámi podělit o nový přírůstek. V neděli (18.6.) kolem 22. hodiny se nám narodila krásná jalovička Róza. Je po býkovi plemene Belgické modrobílé a ponese označení B 50 C50, jelikož matka je plemene České strakaté. Porod byl bezproblémový a nebyla nutná větší asistence. Trochu jsme telátku na svět pomohli, aby se maminka netrápila. Jalovička byla velmi čilá, zhruba po půl hodině se zvládla postavit a hodinu po narození už pila mlezivo od maminky. Přejeme Róze, aby se jí dobře dařilo a hezky nám rostla :-)

13.6.2017

Senáže na Našem hospodářství máme hotové!

Květen, jeden z nejkrásnějších měsíců v roce. Vše nám rozkvete, a ve větru se rozvlní naše louky. To je každoroční signál, že je na čase začít se sečením. Jelikož děláme vše pro to, aby se u nás měla zvířata skutečně dobře, je třeba připravit špičkové krmení. Senáž, neboli travní siláž je jedním ze základů krmné dávky pro naše stádo. Senážujeme hlavně vojtěšku, která nám po prvním sečení vyroste ještě jednou, zhruba v září jí využijeme jako semenářský porost, tedy, semeno vojtěšky prodáváme jako osivo. A jak se vlastně tato posečená hmota musí zpracovat, aby byla i roce stále chutným krmením? V první řadě je třeba píci posekat kvalitním žacím strojem s takzvaným kondicionérem, tedy zařízením, které umožní rychlejší proschnutí posečené hmoty. Zhruba po 36 hodinách se hmota nahrabe na řádky, které slisujeme vysokotlakým lisem do kulatých balíků. Ty je třeba okamžitě zabalit do speciální folie. Dál se o kvalitu stará už sama příroda. Tedy konkrétně bakterie mléčného kvašení, které se postarají o to, že vojtěšku nenapadnou bakterie zodpovědné za hnití, ale vojtěška zůstane dále chutná a voňavá.

bottom of page